Planuri pentru 2013

Tre’ să recunosc că-s o țâră speriată să fac lista asta. M-a pus naiba să citesc previziunile Acvariei pe 2013 pentru balanțe și mi-am cam retezat din elan. Cică nu va fi un an rău, da’ să am grijă la cumpene ba pe plan financiar, ba prin familie, ba pe la lucru… da’ in rest e bine. In fine… cu banii chiar tre’ să fiu mai chibzuită pentru că sunt destul de generoasă și risipitoare și nici nu prea-mi pare rău după ei. După mine, banii sunt făcuți să fie cheltuiți. Asta nu înseamnă că n-am economii pentru zile negre, da’ de obicei îmi satisfac plăcerile. În fine, deci mă cam tem să-mi fac planuri pentru 2013. Sper să fie în van și nefondat, da’ la final, când tragem linie, vedem ce-am reușit și ce nu din ce-mi propun azi.

Spre deosebire de anul trecut n-am dorințe atât de arzătoare, chestii care trebuie neapărat rezolvate sau îndeplinite, poate cu excepția nunții :P. Așa că în 2013 sper să:

1. Petrec Revelionul 2014 la Londra. Din două motive: primul: că n-am văzut-o încă și al doilea pentru că am văzut asta și tare-mi doresc să fiu de față când se repetă. Plus că luăm Londra în considerare și ca destinație pentru luna de miere.

2. Să avem o nuntă cum ne dorim noi, fără să ținem prea mult cont de ce vor anumite persoane.

3. Să citesc mai mult. O carte citită integral și una neterminată (da, Oana, n-am citit cele 20 de pagini rămase din Dragostea în vremea holerei până la finalul lui 2012) nici măcar nu se poate numi că am citit. Așa că sper ca în 2013 să citesc măcar 10 cărți. Știu că-s puține, da’ planurile livrești de anul trecut au fost o glumă bună.

4. Să slăbesc până ajung la 50 de kilograme. Acum am 58 și un pic. Nu-mi place cum arăt și nu mă simt bine în pielea mea.

5. Din acest motiv, se pare că din nou tre’ să trec pe listă mișcarea. Nu-s prea încântată, da’ dacă slăbesc, tre’ să o fac frumos și ca la carte, să nu-mi atârne pielea pe mine.

6. Să fac fântâna de la sat și să termin cu canalizarea. E musai.

7. Să fac cursuri de germană și să o învăț mai bine. Vacanța de la Munchen mi-a deschis apetitul pentru emigrare și ne gândim serios să părăsim țara la un moment dat.

8. Să merg la un concert, încă nu știu care. Mă tenteaza Robbie Williams fie la Munchen pe 7 august, fie la Stuttgart pe 11. Tre’ să mă hotărăsc rapid.

9. Să fac voluntariat. N-am făcut niciodată, da’ poate 2013 e un început bun. Fie la un adăpost de animale, fie la un centru de copii…

10. Să lansăm cele două site-uri la care lucrăm astfel încât să ne aducă niște banuți. Detalii mai multe la momentul potrivit.

11. La capitolul călătorii, deși n-o să avem bani să ne spargem în figuri, sper totuși să mergem la Novi Sad (în excursie de-o zi), la Berlin la verișoara mea, la Potsdam și Dresda în excursii de-o zi cât suntem la Berlin, și la Praga printr-un parteneriat. Să mai mergem la Szeged la Aqua Park și eventual la Budapesta la parcul de distracții. Si dacă se poate și la Florența de ziua lui Iubi. Știu că mă întind, da’ nu mă pot abține să visez 😛

12. Să mă întâlnesc la un ceai/cafea/limonadă/salată de fructe/inghețată cu câte o prietenă pe săptămână. Trebuie neapărat să mai ies din bârlog și să socializez cu oamenii și în persoană, nu numai virtual sau la telefon.

Pe lista mică, adică chestii nu chiar așa importante, da’ totuși pe care aș vrea să le fac: să văd mult mai multe filme decât anul ăsta (au fost doar 58), să merg la teatru mai des, să văd documentare mai multe, să citesc biografii, să aflu chestii noi, să cunosc și mai mulți oameni prin intermediul blogului, să merg la festivaluri, să ies mai mult în natură, să văd competiții sportive live, să… să… să…

Pentru dorințe pe termen lung, tre’ să-mi pun la punct un bucket list mai consistent.

Dacă reușesc să fac toate astea, 2013 va fi un an superb. Ceea ce vă doresc și vouă.