Moulin Rouge și cartierul roșu din Paris

Pentru super cunoscutul Moulin Rouge gusturile sunt împărțite. Mulți spun că-i un fâs, alții spun că numai marketing-ul vorbește pentru el, iar alții nu bagă în seamă părerile auzite și vor să vadă singuri de ce-i locul ăsta atât de cunoscut. Și când ajung acolo, constată că le place ce văd, că deși e o simplă moară de vânt (nici măcar una adevărată) așezată pe acoperișul unei clădiri, reușește să-și impună gloria adunată în atâția ani de faimă. V-ați dat seamă că vorbesc despre cum ni s-a părut nouă Moulin Rouge.

Deși Iubi nu s-ar fi supărat dacă nu mergeam să o căutăm, că „a auzit el că nu-i nimic spectaculos”, până la urma a recunoscut că locul transmite ceva și că-i chiar fain. Bineînțeles, n-am intrat înăuntru, că… vedeți și voi de ce:

Însă dacă vreodată voi avea destui bani de cheltuit pe-un spectacol, aș intra la Moulin Rouge. Sunt sigură că de ăia 175 sau 200 de euro, spectacolul e pe măsură. Un lucru pe care l-am învățat despre Paris e că orice sumă e justificată. Nu dai 75 de euro pe bilet la Disneyland degeaba, nici 14 euro să urci în Tour Eiffel. Ce găsesești când intri sau când ajungi cel mai sus sunt senzațiile și trăirile pe care nu le poți experimenta oricând, oriunde și oricum. La fel și la Moulin Rouge, spectacolul ăla sigur face toți banii. Mă gândesc serios să-l pun pe-un bucket list, pe care tot amân să-l scriu.

Și-acum vă las cu poze cu Moulin Rouge și cu cartierul roșu al Parisului: