Ochii sunt ai mamei mele

Părinții mei nu obișnuiau să-mi povestească despre viața lor înainte de mine. Sunt destul de puține lucrurile pe care le știu despre ei, împreună, fără mine. Tatălui meu îi plăcea să-mi povestească amintiri din viața lui, să-mi dea exemple menite să mă învețe ceva. Mama mea, pe de altă parte, deși a dus o viață destul de grea și lipsită de mari bucurii, la fel ca tatăl meu, de altfel, nu mi-a povestit decât lucruri triste, destul de generale, fără să pună degetul pe o anumită întâmplare exactă, care a marcat-o.

Din toate poveștile lor, de fapt ale tatălui meu, am reținut un detaliu foarte important. Dacă închid ochii văd exact scena în care mi-a spus cum l-a cucerit mama mea. Eram la sat și vorbeam despre tot felul de lucruri. Cum-necum am ajuns la povestea lor de iubire. Printre altele, mi-a spus că privirea ei a fost cea care l-a dat gata. Elementul cheie. Ochii ei mari, frumoși și împodobiți cu gene lungi. Apoi mi-a spus că își dorea ca odrasla lui, de preferință fată, să aibă aceiași ochi ca și ai ei. Se pare că Doamne Doamne i-a ascultat dorința și i-a dat odraslei ochi împodobiți cu gene lungi. 🙂 Nu știu exact cui să-i mulțumesc: lui că și-a dorit, divinității că i-a îndeplinit dorința sau genelor (hehe, ce joc de cuvinte drăguț) care s-au transmis.

Da, o spun fără falsă modestie și fără să mă laud: îmi plac genele mele. De fapt, dacă aș completa un oracol, la întrebarea „Ce parte a corpului e preferata ta?”, aș răspunde fără ezitare că genele. Drept pentru care, sunt foarte atentă cu ele. Pe lângă faptul că le îngrijesc cu ulei de ricin, ador să le pun în valoare cu rimeluri cu perii care mai de care mai „revoluționare”. Am câteva branduri preferate pe care le tot rulez, însă de luna viitoare, în trusa mea va intra un rimel nou: Mascara Super Drama de la Avon. Și pentru că nu am avut niciodată un rimel maro, și mi-am dorit, am ales ca asta să fie noua achiziție. Mai mult decât de culoare, sunt foarte curioasă de senzație și de efect. Mi se pare foarte ciudată forma periei –  evantai – și abia aștept să văd cum curbează genele. Sunt adepta rimelurilor care dau volum, nu lungime, pentru că din aia am deja. Volum, mult volum, sa-mi arate genele ca o omidă atunci când închid ochii. :))

Poate să-mi lipsească orice din trusa de machiaj: farduri, ruj, creioane de ochi (ok, poate la creioane n-aș renunța), iar de blush, fond de ten și pudra mă pot și lipsi. Dar dacă-mi lipsește rimelul, mă cam supăr. Unele femei nu pot pleca de-acasă fără să se rujeze, eu nu pot închide ușa în urma mea dacă nu mi-am rimelat genele.

Voi la ce produs cosmetic nu puteți renunța?