Să mai facem și curățenie, nu doar să ne dăm cu cremă

Da’ chiar așa. De când am eu blogul ăsta, nu-mi aduc aminte să fi văzut pe alte bloguri campanii la produse de curățenie. O fi oare că se vând bine, o fi că bloggerii nu-s în targetul lor… habar n-am. Cert e că nici detergenții, nici soluțiile de curătat geamuri sau podele nu se îngesuie să fie încercate și testate.

Acuma, pe mine mă știți. Sau cel puțin, dacă sunteți mai vechi pe-aici, ați avut ocazia să citiți de câteva ori ce-aș alege eu dacă m-ați pune să fac mâncare sau curățenie. Evident că ultima activitate câștigă detașat. Cu cât e mai dezordine și mai murdar cu atât mi-e mie mai drag să șmotruiesc. Pentru că la final se văd rezultatele și mi-e mai mare dragul să stau în casa în care am trudit de zor.

La PR Beta am vorbit cu Alina de la Farmec și am întrebat-o de ce nu se promovează și produsele lor de curățenie. Că doar știți că Farmec are o gamă întreagă de produse de curațenie. Hai mă… sigur ați auzit de Triumf. Cine, din toată România asta, n-a auzit de Triumf?! Nu mi-a spus de ce sau cel puțin nu-mi mai aduc eu aminte, da’ i-am spus că eu vreau să promovez curățenia și produsele care mă ajută să îmi fac casa lună. M-a invitat să intru pe site și să-mi aleg produsele de care am nevoie și după câteva zile, curierul era cu ele la ușa mea.

A trecut un pic de timp până să șmotruiesc eu așa cum îmi place, că na… prioritați, urgențe etc. Numai că sâmbăta asta, mi-am suflecat mânecile și m-am apucat de treabă.

De când mă știu, sâmbătă dimineața e momentul curățeniei. De când eram mică și până după liceu, nu puteam merge nicăieri cu prietenele mele sâmbătă dimineață pentru că maica-mea avea program cu mine. Mi-a intrat în sânge și nu mai pot scăpa de asta. Pentru mine curățenia „așa cum îmi place mie” înseamnă:

În sufragerie:

–    Spălat geamuri (+pervaz)
–    Periat covor pentru a strânge toate scamele, firele de par, de blană, ațe și alte chestii asemănătoare
–    Aspirat
–    Lustruit parchetul – aici am folosit unul dintre produsele trimise de Alina, adică ăsta. N-are rost să vă spun cum lucea parchetul, cât de bine mirosea în cameră și cât de mulțumită sunt de el.
–    Șters praful
–    Șters televizorul

În hol și fosta bucătărie:

–    Măturat
–    Șters praful – acum am o grămadă de dulapuri și rafturi care trebuie șterse și lustruite
–    Șters pe jos – soluția de spălat pe jos a fost o întâmplare. Când am cumpărat-o nici măcar nu știam că e de la Farmec, era la oferta 1+1, așa că am pus-o în coș. Acasă am citit pe etichetă a cui e și de-atunci numai Nufăr pardoseli cumpăr. Pentru că e ieftină, eficientă și miroase frumos de tot.
–    Lustruit ușa de la intrare

În bucătărie:

–    Spălat vase
–    Curățat chiuveta și aragazul cu acest produs mirobolant. Dacă aragazul e stropit cu grăsime, scot artileria grea: Triumful. Numai că de la o vreme, m-am șmecherit și îl acopar cu folie de aluminiu. Așa că atunci când e murdară, o iau frumos și-o arunc la gunoi. Spăl puțin aragazul cu soluția mai sus menționată și pun alta nouă în loc.
–    Măturat, spălat pe jos
–    Spălat microunde (tot cu solutia aia) și ușa de la frigider

În dormitor:

–    Schimbat așternuturi
–    Aspirat saltele
–    Aranjat lenjeria de pat curată
–    Spălat geamuri
–    Spălat parchetul (din nou cu Nufăr lemn-parchet)
–    Șters praful

În baie

–    Sortat haine pentru spălat, făcut grămezi și aliniate la perete
–    Spălat rafturi de gresie cu Nufăr de geamuri
–    Spălat vană, chiuvetă, WC
–    Spălat oglinda cu același Nufar de geamuri
–    Spălat pe jos

Desigur, astea nu-s singurele activități pe care le fac la capitolul curățenie. Câteodată trebuie să reorganizez dulapurile, să mai fac curățenie și prin ele, să arunc chestii, să spăl frigiderul și pe dinauntru, să desfund chiuveta… eh, se strâng. Da’ mie îmi place rezultatul, așa că nu comentez. Nu fac toți pașii de mai sus în fiecare săptămână, dar macar o dată la 3 săptămâni tre să trec o dată prin toți.

Așa că… dacă nu știați, aflați acum: Farmec are niște produse de curățenie foarte, foarte, foarte bune. Și ieftine.