V-ați detoxificat vreodată?

Nu știu cum e în jurul vostru, dar în al meu, aproape toată lumea e bio, organică, vegetariană sau orientată spre alimentația sănătoasă. Toți știu ce beneficii au plantele, cum se combină pentru a da un gust bun mâncărurilor și cum să le folosească pentru a trata diverse dureri, boli sau afecțiuni ușoare. V-am dat și eu exemplul ghimbirului și, recunosc, e singura plantă despre care știu atâtea. Din ce mai scrie pe cutiile de ceai, mă mai tratez cu câte o cură în funcție de câte pliculețe sunt în ele. Știu că valeriana are efect calmant și relaxant și că echinacea (sau echinaceea) e bună pentru imunitate. În rest… nu prea știu cum să mă tămăduiesc cu plante.

Există însă specialiști care știu la ce e bună fiecare plantă și cum s-o dozeze pentru rezultate maxime. Unul dintre ei se numește Dacia Plant și este unul dintre primii 5 producători de suplimente alimentare naturale din România. Anul acesta, Dacia Plant împlinește 10 ani, iar echipa din spatele produselor lor e formată din specialiști în științe medicale, farmacie, chimie, biochimie, producție farmaceutică, horticultură și ayurveda. Pe bloguri, evenimentul va fi marcat printr-o campanie numită „Adio, toxine! Bine ai venit siluetă!” (Când mă gândesc că acuș vine vara și eu m-am îngrășat, îmi vine să mă hrănesc numai cu frunze – păcat că dulapul cu dulciuri mă hipnotizează și sfârșesc prin a nu mă putea abține). Așa că, pentru mine, această idee sună îmbietor.

O să fiu sinceră cu voi și vă spun că nu m-a interesat niciodată detoxifierea (deși am citit despre ea, ba chiar am scris și articole pe acest subiect), și nici suplimentele alimentare. Pur și simplu nu mi-a atras nimeni atenția asupra lor și din proprie inițiativă nu le-am căutat și nici nu le-am încercat.

Dacia Plant însă mi-a adus în atenție produsul lor, 100 % natural, Detoxicolon-ul și după ce-am citit tot ce scrie pe site-ul lor de la ce este până la avantajele utilizării… m-am cam șocat puțin. Cura la care ar trebui să ne supunem pentru detoxifiere nu e un proces foarte plăcut, corpul putându-se revolta destul de urât în funcție de cât de intoxicat este. Și mie tare mi-e teamă că al meu e cam burdușit cu toxine, mai ales că nu l-am curățat niciodată. :-s Am citit însă și cât de sănătos e Detoxicolonul pentru stomac și intestine și având în vedere că m-am luptat aproape un an cu o gastrită nesimțită, poate n-ar fi rău să îl încerc. Totuși, mi-e teamă să nu stric ceva pe-acolo, mai ales că acum mi-e bine și am scăpat de dureri.

Concurs Detoxicolon

Sunt sigură că printre voi se află persoane care știu mai bine decât mine care-i treaba cu detoxifierea, care au încercat sau care-și doresc să încerce. Dacia Plant pune la bataie, pe blogul meu, 5 cutii mari (480gr) de Detoxicolon pe care le puteți câștiga prin tragere la sorți dacă vi le doriți. Atenție, după ce faceți cura, trebuie să reveniți cu mărturii. Cițiți, vă rog, cu atenție recomandările, modul de administrare, reacțiile la detoxifiere, precauțiile și contraindicațiile și înscrieți-vă în concurs dacă vă doriți să urmați tratamentul de 21 de zile. Săptămâna viitoare anunț câștigătorii celor 5 cutii.