Când vreau să văd un film, mă pun să calc

Vedeţi voi, există nişte activităţi pe care eu nu le îndrăgesc prea mult. Chestia e că ele trebuie făcute şi cum n-are cine în afară de mine, trebuie să strâng din dinţi şi să le fac. Numai că pentru două dintre ele am găsit o cale de a le face mai plăcute şi chiar de a mă apuca de ele cu nerăbdare.

Cu gătitul am lămurit-o: dacă am jucăriile necesare, e aproape o plăcere. Aşa că achiziţionez tot felul de aparate care să-mi facă treaba mai uşoară.

Mai este însă o activitate pe care n-o fac cu prea mult entuziasm. Da’ dacă împac utilul cu plăcutul, aproape că nici nu-mi dau seama ce fac. ;)) Când eram prin liceu, una dintre sarcinile mele de copil al familiei era călcatul rufelor. Pentru că, pe vremea aia, maică-mea era obsedată de ordine şi curăţenie sub toate formele ei. (Doamne, ce n-aş da să se întoarcă vremurile alea…) Şi grosul cădea pe mine, adică aproape toate rufele în afară de pantalonii cu dungă ai tatălui meu că nu-mi prea ieşea dunga aia. Şi ce mi-am zis eu când trebuia să calc în vacanţe? Dacă tot tre’ să stau în casă şi să muncesc, mai bine fac şi ce-mi place mie în acelaşi timp. Adică să mă uit la filme. Aşa am văzut The Shawshank Redemption şi Charlie and the Chocolate Factory. Au mai fost câteva, da’ nu mi le mai aduc aminte.

Pentru o perioadă n-am mai călcat eu. A putut s-o facă maică-mea, dar de o vreme nici pentru asta nu mă mai pot baza pe ea. Aşa că, pentru a evita depresia pe care eram pe cale să o fac de fiecare dată când vedeam fierul de călcat cumpărat cu 30 de lei din Auchan (pentru că de 30 de lei şi călca), mi-am cumpărat unul mai performant, tot pentru plăcerea de a mă juca. Şi pentru că m-ar scoate din minţi să pierd timpul călcând fără să consider că fac ceva util, mi-am reluat obiceiul de a mă uita la filme. Dacă ştiu că n-am chef să calc prea mult, mă uit la un serial, dar dacă-s pusă pe fapte mari, îmi aleg un film pe care doar eu vreau să-l văd şi-i dau bice. Aşa am văzut sâmbătă 2 filme cu James Franco, în timp ce-am călcat o grămadă mare de haine. Nici n-am simţit cum a trecut timpul. Dar am simţit durerea de spate şi de picioare şi tremuratul mainilor când am terminat. Am mai adăugat încă două filme la listă şi rufele sunt aliniate în dulap. 😀


Să nu mai zic că nici măcar manichiura nu mi-o fac şi nici părul nu mi-l întind fără să mă uit în acelaşi timp la un serial.

Nu, nu mă ard cu fierul, nu mă tai cu forfecuţa şi nici nu îmi prind degetele în placă. Sunt multitasking, ce scufiţa mea! 🙂