Fă-ți planuri, dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă

Bine v-am găsit în 2012. Sper că v-ați distrat de Revelion și că v-ați pus o dorință la miezul nopții (eu am uitat), că ați purtat chiloți roșii (eu am purtat) și că ați avut bani în poznare (eu n-am avut). Despre Revelionul meu vă spun că l-am petrecut la cheful de care vă spuneam, a fost ok, nu cel mai fain chef ever, dar nici nașpa, am fost cu Iubi, verișoara mea, cu cea mai veche prietenă din copilărie, cu iubitul ei și cu încă vreo 20 de necunoscuți. Singurul lucru pe care l-am regretat e că n-am văzut destule artificii, dar nu-i ca și când Revelionul ar fi singura oportunitate să văd așa ceva. Nu-s prea afectată emoțional din pricina asta 🙂

Așa cum îi stă bine bloggerului, după ce-am tras linia la final de 2011, ne facem lista cu „rezoluții” pentru anul ce vine. Numai că nu e cuvântul potrivit, având în vedere că în română nu înseamnă același lucru ca în engleză și, deși mulți știm asta, tot îi dam înainte cu rezoluțiile. Am mai făcut-o o singură dată cred și m-am amuzat  când am recitit. Nu se îndepliniseră prea multe de pe lista aceea. Sigur ați citit pe undeva ce scrie în titlu, așa că încerc să-l amuz un pic pe Doamne Doamne și-mi propun câteva lucruri pentru 2012. Om vedea la capătului lui ce-am pus în practică și ce nu.

1.    Cel mai important lucru, pentru care o să merg până în pânzele albe, e să-mi reiau viața. Și nu pot face asta decât dacă o internez pe mama mea într-un centru specializat pentru Alzheimer. Simt că nu mai am energie, nervi și rabdare. Anul ăsta trebuie să se întâmple, pentru că altfel o să o iau razna. Mai am 2 dosare de finalizat, încă unul de deschis și sper ca până în primăvară să mă eliberez. Sună crud, dar nu sunteți în locul meu, așa că aș aprecia dacă răutăcioșii m-ar scuti de păreri neavizate.
2.    2012 e anul în care voi face tot posibilul să văd Parisul. Nu știu când, dar cel mai probabil la toamnă, poate prin septembrie când nu mai e atât de cald.
3.    Voi face schimbări prin apartament: îmi pun ușă nouă la intrare și storuri la geam (asta o să se întâmple chiar acum în ianuarie) și dacă oi avea suficienți bani să renovez și sufrageria.
4.    Să termin cu canalizarea la sat, să nu mai trebuiască să iau apă din fântâna vecinilor.
5.    Să rezolv treaba cu proprietatea și cu neînțelegerea iscată de vecinul meu de la sat, căruia i se pare că 3m din curtea mea sunt pe pământul lui. Asta în condițiile în care și curtea mea și casa lui au exact același amplasament de 50 de ani… dar așa-i când n-ai de lucru, îți faci…
6.    Să fac lucrurile atunci când îmi vin în cap, să nu mai amân că nu le mai fac decât la Sf. Așteaptă.
7.    Să-mi vizitez nepoțica în Franța.
8.    Să cresc blogul ăsta și mai mult.
9.    Să fac mai multă mișcare.
10.    Să petrec cât mai multe weekenduri departe de casă.

Sigur, dacă m-aș gândi mai mult mi-ar mai da prin cap și alte lucruri pe care le-aș face anul ăsta. Având în vedere că 2012 e anul în care împlinesc 29 de ani, ar fi trebuit să fie anul în care fie să fac un copil, fie să rămân însărcinată, că planurile mele mai vechi spuneau că până la 30 de ani vreau să am un copil… Mdaaaa, am reconfigurat traseul și cred că mai aștept. Nu pentru că nu îmi mai doresc un copil, ci pentru că după ce-o internez pe mama mea într-un centru specializat, aș vrea un „me” time care să țină vreo 2 ani și să fac tot ce vreau și să văd tot ce vreau.

În altă ordine de idei, anul ăsta Saturn se cară în sfârșit din zodia mea. E drept că abia prin 5 octombrie, da’ tot ma bucur că în sfârșit se termină cu starea asta a mea. Am aflat asta de pe acvaria și dacă râdeți de mine că mai cred în horoscoape, credeți-mă că și voi ați crede după ce-ați citi asta:

Dacă te-ai gândi la viata ta din ultimii 3 ani, ti-ai da seama că nu a fost deloc usoară, dar că ai trecut peste toate cu constiinciozitate si ti-ai asumat toate faptele cu maturitate. Parcă si tu te vezi altfel pe tine insuti acum, după trecerea lui Saturn pe deasupra ta, si ai o părere mult mai bună despre tine, chiar dacă multi au avut impresia că te-ai cam instrăinat, că ai devenit prea sobru, dar acestea sunt efectele lui Saturn. El nu te-a mai făcut la fel de popular si de dornic de socializare, e posibil de multe ori să te fi obligat să te retragi in lumea ta, cu responsabilităti si greutăti asumate cu constiinciozitate, dar gata, odată cu plecarea lui Saturn de lângă tine, esti din nou liber să te comporti in voie, să iti recapeti buna dispozitie si veselia caracteristică, să te eliberezi de limite, de sabloane si de etichete, dar tinând totusi cont in permanentă de tot ce a clădit Saturn in ultimii 3 ani. […] Nu vei mai fi la fel de rezervat si de serios din octombrie incolo, deci poti redeveni tu cel pe care il stia toată lumea. Esti din nou Balanta veselă si surâzătoare, mai ales intre 29 octombrie – 22 noiembrie, când planeta ta guvernatoare, Venus, trece prin zodia ta, dar rămâi totusi Balanta serioasă, realistă si implinită pe care a creat-o Saturn in ultimii 3 ani!

Da, 2012 pare un an bun, dar nu mă grăbesc să trag concluzii, așa mi se păreau și ultimii 3. Eram gata-gata să zic că tot ce era mai rău mi s-a întâmplat deja și e destul de adevărat, dar mai am eu și alte temeri care m-ar aduce aproape de sfârșitul lumii (mele)… so…

Dar nu, nu ne deprimăm, că sunt bine bine bine dispusă și încep să am încredere și să-mi recapăt optimismul. Ceea ce vă doresc și vouă.

În închiere, vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de mine în 2011, sper să fiți și în 2012, să ne citim cu bine și să ne vedem cât mai des. Vă pup 🙂