Revelioane de-a lungul anilor

Ca în nici un an, e deja 29 decembrie și noi încă nu știm ce facem de Revelion. Nici o invitație, nici o propunere, nici un interes din partea noastră. Am avea vreo două opțiuni: la un chef undeva într-un subsol unde nu cunoaștem decât cuplul care ne-a invitat și la restaurantul chinezesc din zonă, unde am mai făcut încă două Revelioane. Asta pentru că n-am luat în considerare statul acasă.

Având în vedere că în cazul nostru e puțin mai greu să ne facem planuri (pentru că trebuie să ținem cont și de maică-mea, să găsim cu cine și unde s-o lăsăm și de câini), nu prea ne putem aventura departe de casă. Că altfel aveam probabil demult rezervată vreo cameră prin vreo țară străină sau undeva la munte.

Apropos de asta, mi-a venit ideea să fac un inventar al locurilor în care am făcut Revelion de-a lungul timpului. Câteva nopți dintre ani sunt destul de memorabile.

Unul dintre ele, de care îmi aduc aminte ca prin ceață e cel sărbătorit cu ai mei și cu multe alte familii la Crivaia. Eram mică, nici nu știu câți ani aveam, dar sigur nu eram la școală și cele mai vii amintiri din acea vacanță sunt laptele cu usturoi pe care trebuia să-l beau și eu și o prietenă de-a mea și datul cu sania pe pârtie. Ah și datul cu punga undeva pe un delușor din apropierea hotelului.

Apoi, alte petreceri pe care abia le așteptam au fost cele două Revelioane petrecute la sat, când eram prin generală și aveam o grămadă de admiratori pe-acolo. Eram în culmea fericirii când știam cât de așteptată eram și cât de bine mă simțeam cu gașca aia. Unde mai pui că aveam și-un gagiu pe care numai la sat îl întâlneam.  Cred că astea au fost Revelioanele din 1998 și 1999.

Cel din 2000 l-am petrecut cu mulți prieteni la un chef într-un apartament. Al unui băiat cu care aveam să fiu doi ani mai târziu. În seara aia, vrând să par mai interesantă, m-am prezentat la petrecere cu ochelarii pe nas, că tocmai mi-i făcusem și eram tare fancy cu ei. Mă rog, așa mi se părea mie. Și evident că momentul era prost ales pentru a mă obișnui cu ei, așa că i-am băgat în buzunar. Și la ora 12 când toți ne pupam și ne îmbrățișam, ochelarii mi-au căzut din buzunar. I-am găsit după vreo oră, când mi-am adus aminte de ei, toți strâmbi și cu lentilele sparte. Am venit acasă fericită, da’ cu coada între picioare și cu texte să-l impresionez pe taică-miu că tocmai călcasem în picioare niște bănuți frumușei.

În 2001, a urmat alt chef în alt apartament, cu un alt fost iubit. Nici n-a contat unde eram, atâta timp cât eram cu el.

În 2002, era să ratăm Revelionul, că eram în urmă cu o zi. ;)) Eram împreună cu băiatul de la Revelionul din 2000, tocmai ne despărțiserăm, imediat după Crăciun, dar totuși am mers împreună cu alt cuplu la mine la sat. Aveam deja planurile făcute și doar nu era să lăsam o despărțire să ni le strice. Unde mai pui că a fost ca și când am fi fost împreună, deși nu eram. :)) Dacă exista Facebook pe vremea aia, la statusul meu sigur scria: It’s complicated.  Până la urmă ne-am împăcat, dar nu atunci, ci după o săptămână sau două, când și-a dat seama că totuși vrea să fie cu mine.

Anul 2003 m-a găsit îndrăgostită de un croat, venit în țară cu un prieten român. Un chef de apartament, cu cupluri, în liniște, nimic deosebit.

În 2004 și 2005 nu mai știu ce-am făcut. Mi-am stors creierii vreo 5 minute și nimic, un vid total.

2006 însă știu că l-am petrecut la Arad, cu alt iubit, la un chef cu oameni pe care nu-i știam prea bine, dar la care totuși m-am simțit ok.

Revelioanele 2007 și 2008 le-am făcut cu Iubi la Restaurantul Chinezesc din zonă, cum vă spuneam. Prima dată a fost romantic, a doua oară am luat-o cu noi și pe prietena mea. Nu prea aveam opțiuni, așa că a fost alegerea cea mai la îndemână.

Noroc că am blog că mi-am adus aminte că Revelionul 2009 l-am făcut la Budapesta și în 2010 la Viena.

Iar 2011-le, într-un alt apartament cu câteva cupluri. Un Revelion peste care abia așteptam să trec, 2010 fiind anul cu moartea tatălui meu.

Despre Revelionul de anul ăsta vă voi vorbi prin 1 sau 2 ianuarie când îl voi fi petrecut deja pe undeva. Dar nu-i stres, eu oricum abia aștept să treacă pentru că am multă treabă și chestii de rezolvat, iar faptul că totul e închis zilele astea mă încurcă de numa’.

Sper totuși ca la anul, să sărbătoresc Revelionul așa cum îmi doresc dintotdeauna: undeva la munte, cu o gașcă de prieteni, cu multă zăpadă și distracție din plin. Până atunci însă… am multe de rezolvat.

Voi ce faceți de Revelion?