Atelier de creaţie in Timişoara

Fenomenul handmade a luat o amploare care nu credeam că o să mă prindă şi pe mine vreodată. Pentru că nu sunt creativă şi nici simţ estetic n-am, nu de alta. Asta până când o prietenă mi-a spus că în Timişoara există un atelier de creaţie, unde din două în două săptămâni participantele creează diverse obiecte, de la bijuterii până la decoraţiuni.

Mi-am spus că e o ocazie potrivită de a o scoate pe mama mea  în societate, să mai vadă şi ea alţi oameni şi să mai schimbe mediul. Bineînţeles că n-am făcut-o numai pentru ea, adică eram şi eu dornică de a face ceva cu mânuţele astea două, dar m-am bucurat că o pot lua cu mine. Chiar dacă nu face ea prea multe, măcar se bucură de prezenţa altor femei.

Am fost deja la două ateliere şi abia aştept să merg şi la altele, deşi la următorul nu ştiu dacă ajung.

La prima întâlnire am făcut o cutie de bijuterii, de fapt două, că am făcut-o şi pe a maică-mii, şi la a doua am făcut 3 broşe de material.

Cutia de bijuterii îmi ţine cerceii, iar una din broşe o port cu drag la palton, că e mare şi n-aş avea la ce altceva să o port. Sau poate aş avea, da’ v-am spus că nu mă pricep la asortat lucruri.

Mai multe poze găsiţi în albumul de pe facebook. Şi-acum să vă spun câte ceva despre atelier.

Se ţine din două în două săptămâni şi la fiecare întâlnire se face alt craft. De exemplu, la cel de săptămâna viitoare, se vor face decoraţiuni de toamnă. Atelierul există deja de câţiva ani şi este organizat de un grup de femei foarte simpatice şi binevoitoare. Pentru că nu mi-am notat adresa locaţiei, vă spun doar că e undeva pe Liviu Rebreanu, la intersecţia cu Str. Cosminului. Nu ştiu numărul, dar îl puteţi afla, dacă îi scrieţi lui Flore Corlan când vă înscrieţi. Ceea ce mă duce la pasul următor: cine vrea să participe la aceste ateliere, trebuie să trimită un mail pe adresa ffloarea@yâoo.com, astfel încât Flore să vă bage în baza de date şi să vă anunţe data şi tema viitoarelor ateliere. Mai trebuie să ştiţi că fiecare craft se plăteşte, dar nu vă speriaţi, că sumele nu sunt mari. De exemplu, cutia de bijuterii a costat 15 lei, iar atelierul cu broşele 8 lei. Mie chiar mi se par sume mici, dar să nu uităm că încă e criză.

Dacă veniţi şi nu ne cunoaştem, sper că veniţi să mă trageţi de mânecuţă. 🙂