Noi să fim sănătoşi

Lumea din jurul meu a început să fie obsedată de traiul sănătos. Nu zic că-i lucru rău, Doamne feri, că numai eu ştiu cât de sănătos am mâncat în ultima vreme, fortaţă fiind de-o nenorocită de gastrită. (Acuma, fie vorba între noi, dacă nu era dânsa, nu m-aş fi lăsat de fumat şi nici nu aş fi slăbit, deci în tot răul e şi-un bine. Două chiar.)

Şeful meu, colegii mei, prietena mea, bloggeriţele, peste tot sunt oameni care propovăduiesc un mod de viaţă sănătos. Unii-s vegetarieni, alţii fac yoga şi citesc cărţi care educă spiritul sau cărţi de nutriţie, alţii fac sport, se caţără pe munţi, merg la sală, la zumba, la te miri ce. Eu ce fac? Mpăi, în afara de mâncatul cât de cât sănătos, că na, din când în când, mai calc şi eu strâmb, nu fac nimic. Am fost de două ori la înot, o dată la căţărări, o dată la alergat prin jurul cartierului şi atât. Pentru că-s o leneşă şi pentru că nu are avea cine să mă împingă de la spate.

Acuma însă mi-am găsit naşul. De luni începe o campanie de promovare a obiceiurilor sănatoase, care o să pună puţină disciplină în viaţa mea sedentară. Poate cu ocazia asta îmi repar şi eu bicicleta şi mă deplasez pe două roţi. Acum când vine frigul. ;))

Până atunci, mi-ar plăcea să ştiu ce #obiceiurisanatoase aveti voi şi ce faceţi voi pentru a vă păstra sănatoase trupul şi sufletul? Daţi-mi idei.