tomatacuscufita no more (?)

Mă chinuie o dilemă şi nu ştiu ce să fac. Nu e prima oară când îmi dă târcoale, aşa că o expun pe blog şi vă cer părerea că voi sunteţi cei datorită cărora tomatacuscufita continuă să trăiască.

„Tomata cu scufiţă” a fost un pseudonim ales din joacă, din dorinţa de originalitate şi mai ales, de a atrage atenţia. De-a lungul timpului lumea a început să mi se adreseze cu Tomata, Tomi, Scufi, Scufiţa, Pomodorini, Părădaisă, Roşie etc, aţi priceput ideea. Mi-a plăcut. Încă îmi place şi mă distrează când lumea îmi spune aşa.

Cu toate astea, uneori lucrurile devin serioase şi Tomata cu scufiţă nu are loc în peisaj. Mi-am dat seama de asta când s-a scris prin ziare de Tomata cu scufiţă şi nu de Andreea Ursu.  Adică mi s-a părut puţin comică şi nedemnă de luat în seamă o ştire care spune ceva de genul: „Una dintre cele mai cunoscute şi citite bloggeriţe din Timişoara, Tomata cu scufiţă, a povestit, recent, pe propriu-i blog, păţania mamei sale, dar şi a ei, cu titlul “Bolnavii pleacă din Spitalul Judeţean când vor ei”. Sincer, eu dacă aş fi citit un articol în care e vorba despre Tomata cu scufiţă m-aş fi uitat puţin suspect şi probabil nu l-aş fi luat în seamă. Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar mie nu mi-ar fi inspirat încredere.

Numele blogului e devenit un brand, e drept, însă e un brand aici, în lumea virtuală. În situaţii serioase, cum ar fi cel citat mai sus, parcă e desprins dintr-o piesă de-a lui Caragiale, un comic de limbaj. Sau numai mie mi se pare? Şi, vă rog, vreau părerea voastră sinceră.

Asta nu înseamnă că vreau să renunt la blog sau la denumirea lui, nu. Însă cred că ar trebui să schimb ceva. Nu mai ştiu pe ce blog am văzut, credeam că pe al lui Sebi Alex, dar ori şi l-a schimbat, ori îl confund, scria ceva de genul: „Un blog de…” Şi mă gândeam să mă semnez cu numele meu când comentez pe alte bloguri.

Să nu uităm că sunt Balanţă şi nu mă pot decide uşor. Aşa că, voi ce ziceţi să fac? Să păstrez Tomata cu scufiţă şi în titlu şi în comentarii sau să o păstrez doar în titlu şi să adaug: „Blogul Andreei Ursu”?

Hm?

Later edit: nu am fost destul de explicita: nu vreau sa schimb domeniul blogului in andreeaursu.ro sau .com sau ceva de genul. Nu. Domeniul va fi pururea asta pe care ati intrat acuma, doar ca trebuie sa imi introduc si numele adevarat pe undeva. Pentru lucrurile serioase. ;))

CONCLUZIE:

Linkul si numele blogului va ramane Tomata cu scufita. De raspuns la comentarii si de comentat pe alte bloguri, o voi face tot cu pseudonimul asta. Insa voi adauga un tagline in header in care voi adauga si numele meu. 🙂 Va multumesc de ajutor.