Concurs cu carti + ce-am mai facut in weekend

Știu că am dispărut ca măgărița-n ceață, dar presupun că mă veți fi iertat, doar v-am lăsat într-o plăcută companie. 🙂 Apropos de animăluțe, am mai adăugat încă 3 mușterii ale căror poze le-am primit ulterior și în cursul zilei de azi n-am avut răgazul să le pun pe blog.

*  *  *

Am lipsit pentru că am fost țărancă în weekendul ăsta, așa cum v-am anunțat pe facebook. Deh, așa-i când ai casă de vacanță și îți pică porțile de vechi ce-s stâlpii care le susțin. Așa-i și când ai o baie pusă la punct cu vană, WC, chiuvetă, chiar și mașină de spălat automată, toate legate la centrală și tu te speli în lighean cu apă lălâie că nu știi cum să pornești instalațiile. Așa-i și când ai o fântână în spatele curții, care face umbră pământului degeaba și pe care nu o poți folosi că-i apa murdară și tre’ să cerșești apă de la vecini ca să poți spăla și tu un blid și să poți să-ți torni apă în lighean să te speli prin părțile intime. Deci când e așa, tre’ să te deplasezi 120km, să pui lucrurile la punct: să rezolvi cu porțile, cu fântâna și să te dumirești naibii cum stă treaba cu apa curentă. Buuuun, deci asta am făcut eu in weekend. Ah, și pe lângă toate astea, sâmbătă, de la 7 dimineață și până la 8 jumate seara, am făcut curățenie ÎN CONTINUU în 3 camere, prin milioane și catralioane de sertare și dulapuri și cutii. Am aruncat 2 saci de lucruri inutile. M-am ales cu o durere de spate de umblu ca o babă încovrigată, dar încet încet pun căsuța aia la punct, după chipul și asemănarea mea, și o să pot primi oaspeți. 🙂

*  *  *

Să ajungem și la concursul de care vă spun în titlu, că bag sama aia vă intere mai mult decât ce-am făcut eu în weekend.
Unii dintre voi știu, alții nu și află de pe Google că subsemnata mai deține un blog. Unul dintre motivele pentru care nu se știe de existența lui e că n-am catadicsit (până recent) să pun nici un banner în sidebar să vă atrag cumva atenția asupra lui. Halal stăpână mai sunt și eu. Acest blog se numește Cuvintele din cărți și se ocupă cu citatele din cărți. Iubitorii de lectură știu că orice citat care ne atinge la corazon o să apară și în alt loc decât în cartea cu pricina: într-un caiet sau pe un blog. Ei, la mine apar în ambele locuri, dar mi s-au cam terminat resursele sau mi-a fost lene să le transcriu, încă nu știu exact care-i situația. În fine. Și pentru că vreau să-l resuscitez, m-am gândit să fac un concurs. Care zice așa:

–    Trimite-mi minim 3 citate dintr-un roman (toate 3 din ACELASI roman) care nu apare pe blog
–    Citatele să fie cât de cât impresionante, nu baș banale (adică nu vreau descrieri de peisaje sau dialoguri – vreau ceva adânc, cu sevă, care să îmbie la meditație, da’ știți voi, că doar sunteți cititori)

Ce vă dau ca premiu?

–    3 premii a câte două cărți (locul I își alege primul cele două cărți, locul II își alege altele două și locul 3 le primește pe ultimele care au rămas). Astea-s:

Tinerete furata
The Kite Runner – Atentie! nu e romanul, e un ghid didactic pentru o mai buna intelegere a subiectului
Chira Chiralina
Sanul
Inscenarea lui Roger Murgatroyd
Libelula

–    Link în postul cu citatele trimise (tot ce trimiteți va fi publicat pe Cuvintele din cărți, deci toată lumea va primi ceva) așa ca aici
–    Link în sidebar în categoria Contribuitorilor (la fel, toată lumea va primi linkuri)

Cum jurizez?

De data asta nu mă mai sustrag pentru că n-o să pot lăsa în voia destinului ceva ce ține de subiectivism. Deci citatele care mă vor convinge să citesc un roman vor fi câștigătoarele. Folosiți adresa de la contact pentru a-mi trimite citatele. Termenul limită este joi, 14 iulie. Vineri anunț câșigătorii. 🙂