Școala de vară Berlitz – cursuri de limbi străine

Unul dintre lucrurile constante din viața mea sunt fără indoială limbile străine. Încă din clasa a II-a, de când am început cu franceza, gramatica și literatura unei alte limbi m-au urmărit în fiecare an. Dintr-a VI-a am început și engleza și m-am dus cu ele în paralel până în facultate, când am renunțat la jurnalism pentru Litere. Și acolo să te ții conversație, dictare și scriere în limba lui Voltaireși a lui … Byron. Din timp în timp am cochetat și cu germana, când, prin ciclul primar, ai mei mă șantajau să merg la ore la un vecin, profesor de germană. Eu nu și nu, că joaca era cea mai dulce atunci când trebuia să urc până la 3 și să citesc într-o limbă complicată. La facultate  am reluat cursurile de începători, însă nu prea m-am ținut de ele nici atunci. Acum m-aș duce cu drag la un curs de germană, timp numai să am. Însă n-am, deci… nu mă duc.

Dar cine are timp și cine e interesat să învețe sau să-şi perfecţioneze o limbă străină cât mai repede, se poate înscrie la Școala de vară Berlitz – într-o săptămînă limba se poate stăpâni la nivel de începător. Din capul locului trebuie să știți despre Berlitz că este o școală de limbi străine cu o tradiţie de 133 de ani, și cu peste 550 de centre în mai mult de 70 de țări.

Pentru a vă putea povesti cum se desfășoară cursurile, am asistat la o ședință de germană. Ce-am aflat despre cursuri vă spun cu liniuță mai jos:
–    cursurile sunt dinamice şi interactive, punîndu-se mare accent pe dezvoltarea competenţelor de comunicare orală.
–    centrele Berlitz au propriile materiale de studiu (manuale, CD-uri s.a), corelate cu metoda originală de predare Berlitz.
–    cursurile sunt destinate celor care au nevoie de o limbă străină la job, dar nu numai. Nu contează ce meserie sau obiective au, cursurile se adaptează în funcție de situație.
–    profesorii sunt foarte bine pregătiţi şi foarte pasionaţi de munca lor.
–    la finalul unui nivel (care durează aproximativ 3 luni), fiecare cursant primește un raport al progresului său şi un certificat de absolvire.

Pentru prima oară în România, Berlitz oferă posibilitatea de a învăța o limbă străină într-o săptămână. Nu la perfecție, ci la nivel de începător care poate întreține o conversație ușoară. Școala de vară înseamnă:

–    serii de cursuri super-intensive de cîte o săptămână: 5 ore didactice pe zi (o oră durează 45 de minute)
–    grupele sunt formate din maxim 6 persoane
–    se învață fie limbaj general, fie medical (e la mare căutare în ultimul timp)
–    toată comunicarea se va face în limba străină studiată (adică engleză şi germană)

Această săptămână intensivă de engleză sau germană costă 320 de lei și se termină cu rezultate cel puţin la fel de bune ca și cursurile obișnuite.

În speranța că v-am făcut curioși, Berlitz vă așteaptă. 🙂