2% pentru Louis Turcanu din Timisoara

În nici un an nu am completat formularul 230 cred că din comoditate. Şi recunosc asta cu ruşine şi cu părere de rău. Pe lângă comoditate a fost încăpăţânarea mea de a redirecţiona cei 2% din salariu unui ONG timişorean care se ocupa în vreun fel cu protecţia animalelor. Am tot întrebat dacă în mirobolantul nostru oraş s-a gândit cineva şi la animale. Ca să vedeţi chestie, nu s-a gândit nimeni. Ruşine timişorenilor din acest punct de vedere. Aşa că, dacă am văzut că nu pot ajuta nicicum animalele, am zis că nu mai ajut pe nimeni.

Până când un mail m-a deşteptat. La fel ca mulţi bloggeri, am primit şi eu mailul de la organizaţia Salvează vieţi. Ştiu că aţi citit deja mai pe toate blogurile despre redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, ştiu că aţi văzut de şi mai multe ori filmuleţele cu Andreea Raicu, Virgil Ianţu sau Tudor Chirilă şi mai ştiu şi că poveştile micuţilor bolnavi de cancer v-au impresionat. Şi pe mine m-au impresionat, drept pentru care voi redirecţiona şi eu 2% din venit acestei cauze. Dacă de câini nu îi pasă nimănui, ba dimpotrivă, vor să-i eutanasieze în masă, bine măcar că micuţii bolnavi de cancer au pe cineva care să trimită mailuri pentru ei.

De pe site-ul lor am înţeles că vor investi banii astfel dobândiţi în Centrul de excelenţă Louis Ţurcanu din Timişoara, şi mărturisesc că asta a fost un alt factor decisiv pentru care am ales să le trimit lor cei 2%. La spitalul de copii se vor amenaja un laborator de citogenetică moleculară, o cameră sterilă, două camere de izolare şi un compartiment de terapie intensivă. Lucrarile au inceput deja.

Voi ce-aţi făcut cu cei 2% ai voştri ? Mai aveţi timp până pe 15 mai să îi redirecţionaţi către o cauză în care credeţi. Eu cred în salvarea copiilor bolnavi de cancer şi sper din suflet ca boala asta necruţătoare să nu mai chinuie şi să nu mai ia atâtea vieţi nevinovate. Puteţi decărca de aici formularul 230 pentru redirecţionarea veniturilor din salarii si de aici formularul 200 pentru venituri din alte surse.