Mai mult decat vorbe
Nu cunosc pe nimeni care să aibă sau să fi avut cancer la sân. Tot ce ştiu despre această boală, al cărei nume ne e şi teamă să-l pronunţăm, e că o femeie poate rămâne fără cea mai frumoasă bogăţie a ei, sânii, şi că ia câte o viaţă odată la 7,5 secunde. Imaginaţi-vă cum ar fi să număraţi 7 secunde şi până la a 8-a, o femeie să respire pentru ultima oară. Şi apoi alte 7 secunde şi alta să o urmeze. E înfiorător şi totuşi nu putem cuprinde cu imaginaţia o privelişte sau un lucru ca acesta. Pentru cei ca mine, care (încă) nu s-au întâlnit cu cancerul, acestea sunt doar nişte numere de care ne mirăm. Ferească Domnul să putem să le conştientizăm şi să înţelegem pe pielea noastră cât de gravă e situaţia.
Pentru a evita pe cât posibil această “întâlnire”, putem face ceva. Putem merge la controale regulate, ne putem informa şi putem învăţa cum să trăim şi cum să supravieţuim cancerului.
Ca şi anul trecut, Samsung vorbeşte şi participă intens la procesul de conştientizare asupra cancerului la sân prin campaniile derulate pe Facebook, Twitter şi bloguri. Dar Samsung face mai mult decât să vorbească. Se implică în lupta împotriva acestei boli nemiloase, strângând fonduri pentru Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură. Aceşti bani provin din vânzarea aparatelor Samsung (telefon mobil, cameră foto sau cameră video). Cu fiecare aparat Samsung pe care îl cumpărăm în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie, donăm 1 leu pentru această cauză.
La nivel mondial, campania “Everyone is Art” implica recreerea operei lui Botticelli, Venus, din 1096 de fotografii uploadate pe site-ul www.morethantalk.eu. 1096 este numărul femeilor diagnosticate zilnic cu cancer la sân. Femei şi bărbaţi care suferă de această boală sau care pur şi simplu au salutat iniţiativa şi-au trimis pozele pentru ca artista Samira Harris să poată crea prima operă de artă gigant pentru care s-a şi licitat. Iat-o:
Orice întrebări aveţi de pus, orice experienţe aveţi de împărtăşit, orice sfat vreţi să cereţi, o puteţi face pe Facebook pe pagina oficială a campaniei Samsung More Than Talk.
10 Comments
Teodora
Multe lucruri utile despre acest subiect şi altele conexe se pot afla şi de pe blogul doctorului:
http://desprecancer.com/
Carla
Cu tot respectul pentru proiectele de gen, dar mai ales pentru femeile bolnave de cancer, campaniile gen ”Cumpara cu produs cu sute de lei, iar noi donam 1 leu bolnavilor” mi se par injositoare! A facut cineva un calcul sa vada exact cat inseamna suma acestor donatii de 1 leu?
Oare Samsung chiar nu stie ca poate sponsoriza direct, cu o suma echivalenta sau mult mai mare, un proiect caritabil, bani deductibili… fara sa-si faca aceasta ieftina reclama?!
Dau eu 1 leu fiecarui bolnav pe care il cunosc, dar nu accept sa fiu victima unei campanii publicitare (a Samsung-ului sau a oricarei alte firme) care face profit de 100% de pe produsele lor si doneaza 1 amarat de leu unor bolnavi ce au nevoie de mult mai mult!
Numai mie mi se par in neregula aceste campanii?! 🙁 Numai mie imi striga in fata ”Ba, fraiere, ni se rupe noua de bolnavii aia, dar hai ca am gasit o noua metoda publicitara sa te facem sa cumperi de la noi!”…?!
Tomata
Samsung More Than Talk
Carla:
La fel ca si in anii trecuti, Samsung a facut si anul acesta o donatie directa catre Fundatia Renasterea [suma este confidentiala].
Pe langa aceasta donatie, Samsung mai desfasoara si campania “Suntem alaturi de tine”, in urma careia fiecare 1 leu per produs Samsung cumparat se duce in fondul unei donatii suplimentare.
Campania More Than Talk este europeana. Mai multe detalii pe http://www.morethantalk.eu
Iti stam la dispozitie pentru orice fel de intrebari 🙂
utiscinteianu
Sunt ok cu asta. Nu stiu daca gradul de implicare creste, dar e un pas. Important e ca s-au gandit si la arta.
Carla
Poate am fost eu prea dura. E bine, intradevar, ca se face ceva in acesta privinta…
Eu sunt intr-o continua paranoia a romanului… si mereu am senzatia ca in spatele cuvintelor se ascund cu totul alte interese.
VictorCh
@ Samsung: Daca nu ati fi precizat verbatim in raspuns faptul ca suma este confidentiala probabil ca nu m-ar fi interesat ACEST aspect al subiectului. Dat fiind faptul ca ati facut-o, atrag si eu atentia ca si o donatie de o mie (sau – poftim – douazeci de mii) lei (noi) ar reprezenta o suma (in principu, in general) importanta (pt noi, amarastenii, pt care reprezinta venitul total pt o luna, respectiv pt un an jum’ate), dar ca pt o firma de talia firmei dumneavoastra n-ar fi o donatie onoranta – asadar, simpla mentionare a donatiei este oarecum superflua, caci – intrucat nu clarifica nimic – este… nesemnificativa, neimportanta.
Cu respect pt initiativa dumneavoastra (care – chiar daca este cam… subtirica – este totusi un pas – oricat de mic – in directia cea buna), va sugerez ca in viitor sa fiti mai atenti cu formularea raspunsurilor si cu oferirea de informatii potential interpretabile in sens negativ (cu atat mai mult cand este vorba doar de o precizare care nu va fusese ceruta – cel putin PANA CAND VA VA FI ceruta).
Samsung More Than Talk
Multumim, utiscinteianu & Carla, si va asteptam pe pagina de facebook sa discutam si acolo 🙂
VictorCh
interesant mod de-a pune problema, multumim pentru “head’s up”
In contextul intrebarii puse de Carla, se cadea sa mentionam ca a fost vorba si de o donatie oficiala si directa facuta de Samsung Romania, si deci relevanta pentru problema pe care a ridicat-o Carla 🙂
Cat despre initiativa noastra, trebuie spus ca este abia al doilea an consectutiv in care Samsung isi indreapta actiunile si se implica activ in problema cancerului de san in Romania printr-o campanie speciala si omogena destinata cauzei [si nu prin actiuni punctuale, cum a facut pana de curand – adica donatii, sponsorizari pentru spitale si centre, evenimente etc]
Multumim frumos pentru observatii 🙂
VictorCh
Presupun ca ma exprimasem eu prea… “pe scurt”, si ramasese neclar sensul real al comentariului meu: eu “protestasem” NU impotriva mentionarii donatiei “oficiale si directe” (da, in conditiile postarii comentariului Carlei aceasta mentionare este corecta, pertinenta si chiar necesara), ci doar impotriva mentionarii (inutile) in comentariu (in cadrul mentionarii existentei donatiei) a conditiei de confidentialitate a sumei.
Dea
Lasand la o parte campaniile marilor corporatii, o simpla discutie cu femeile din viata ta pot reaminti unei gospodinde spre exemplu ca nu a fost la medic de ceva timp…