O revista despre blogging

Ideea unei reviste despre blogging nu-mi dă pace. Am mai discutat despre acest subiect la întâlnirile bloggerilor şi ideea mea a fost respinsă, pe motiv că “nu aducem online-ul în offline”. Pare-mi-se că am amintit şi pe blog, pe undeva – n-am mai găsit pe unde – atunci când scriam pentru revista 24fun, că măcar ei au fost receptivi la ideea blogului de hârtie.

Nu ştiu vouă dacă v-ar plăcea, însă eu cu siguranţă aş savura paginile unei reviste săptămânale despre blogging cu sfaturi şi recomandari. Că slava cerului, subiecte sunt. Câte bloguri atâtea subiecte.

O revistă despre blogging ar putea avea toate secţiunile posibile pentru că există bloguri pe fiecare nişă. De la sport la bucătărie, de la foto la muzică, de la filme la jurnale intime. Avem chiar şi bloguri erotice, bloguri despre maşini, despre călătorii, despre cărţi, despre sănătate, pentru femei, pentru bărbaţi, bloguri triste, bloguri comice, bloguri sub formă de benzi desenate, you name it.

Mi-ar plăcea să primesc sfaturi pertinente de la persoane avizate sau chiar articolele probloggerilor americani traduse. Să mi se explice ce face un plug-in şi cum să instalez widgeturi sau coduri sau alte bazaconii. Să mi se dea sfaturi de SEO pentru blog, să fiu ţinută la curent cu îmbunătăţirile wordpress-ului, să descopăr bloguri noi, să fie promovate textele bune. şi prin asta poate bloggerii ar fi motivaţi să scrie mai bine, mai mult, mai cu suflet.

O să-mi spuneţi că toate astea se găsesc deja pe net, în cantităţi industriale, că e gratis să cauţi şi să citeşti ce vrei tu, nu ce-ţi servesc alţii. Ideea e că toată căutarea asta şi selecţia informaţiei e foarte costisitoare din punct de vedere al timpului. Aşa, dacă cineva mi-ar da mură în gură, într-o revistă pe care s-o citesc la semafor, în pat sau pe budă (ups, am scris prima oară “budă” la mine pe blog 😀 ) n-ar mai trebui să-mi bat capul cu căutarea pe google.

Chiar dacă e doar o idee, care multora li s-ar părea proastă, eu spun doar că mi-ar plăcea să citesc aşa ceva. Vouă cum vi se pare ce zic io aici?