Carţile vin la tine în cartier

Când vine vorba de lectură, sunt susţinător fervent şi promovez cu dragă inimă tot ce mi se pare că merită promovat.

Carţile vin la tine în cartier este un proiect care a început mai demult, se desfăsoară în Timişoara şi are la bază instigarea la lectură. Asociaţia culturală Pro Arta în parteneriat cu Primăria Timişoara, Clubul Rotaract şi RATT s-au strâns laolalată pentru ca timişorenii să citească pe gratis.

Prima campanie s-a desfăşurat în cartierul Fabric-Modern, a doua se întâmplă în Giroc în perioada 16 noiembrie 2009 – 1 martie 2010.

Cum se desfaşoară?
– carţile vor fi plasate în locaţiile: florăria Crina, alimentara Talida, Biserica Martirilor şi Biserica Vox Domini, toate în cartierul Giroc.
– cititorii pot împrumuta carţile din aceste locaţii, îşi vor lăsa impresiile pe un carneţel lipit de ele, şi le vor aduce înapoi  de unde le-au luat, astfel încăt şi alţii să le poata lua.
– se vor organiza trei concursuri:
1. cea mai bună recenzie de carte – până în 20 decembrie aduceţi la o locaţie prestabilită toate recenziile pe care le-aţi facut cărţilor citite în cadrul campaniei. Premii: postarea recenziei pe blogul oficial şi cartea în sine.
2. scriitorul cartierului – între 1 dec – 4 ianuarie citiţi cărţile scriitorilor români, marcate cu o bulină şi votaţi în locaţie scriitorul cartierului aducând 3 argumente referitoare la valoarea cărţii citite. Premiu: scriitorul va scrie o pagină despre cartierul vostru iar aceasta va fi montată pe un panou, în parc. În plus, scriitorul câştigător va participa la diverse activităţi culturale organizate de Consiliul Cartierului Giroc. Locuitori ai Girocului, aveţi un scriitor al vostru!
3. cel mai fidel cititor – În toată perioada proiectului scrieţi-vă impresiile pe carneţelul din spatele cărţii şi lăsaţi-ne un nume şi un contact. Persoana care a semnat cele mai multe recenzii iese câştigătoare. Premiu: 2 dintre cărţile citite, la alegere. Pentru acest concurs este vital să returnaţi cărţile luate împrumut.

Abia aştept să ajungă şi în Lipovei.

UPDATE: Am uitat sa mentionez un lucru foarte important:

Editurile: Bastion, Cartier, Tritonic, Humanitas, Polirom, Brumar
Librăriile: Humanitas Joc secund şi Cartea de Nisip
Scriitorii: Daniela Raţiu, Daniel Vighi, Dan Lungu, Borko Ilin, Gheo Pavel Radu, Hedir Al-Chalabi
Cartile au fost donate de scriitori şi de mai mulţi donatori anonimi.