Promovez lectura! (Concurs)


…dar de asta deja v-aţi prins de ceva vreme. 🙂 Mă bucură mult să primesc de la voi comentarii în care va manifestaţi interesul pentru o carte, impresiile despre un autor sau şi mai mult, dorinţa de a citi romanul despre care am vorbit.

Tatăl meu de multe ori intra la mine în camera şi când mă vede la calculator mă întreabă: „Iară eşti călare pe el?”, când intră şi mă vede citind: „Iarăşi citeşti? Ce tot citeşti atâta?” (orice aş face nu-i bine 🙂 ) Şi de fiecare dată ii răspund cu titlul cărţii pe care o am în mână. Nu ştiu de ce are atitudinea asta pentru că în copilărie, când nu citeam, nu auzeam decât „Mai pune şi tu mâna pe o carte. Eu când eram de vârsta ta nu le lăsam până nu le terminam.” Şi cam aşa e pentru că-mi povestea şi mie despre Winnetou, despre Cei trei muschetari şi alte cărţi pe care eu nu le-am savurat.

Tamada a lansat un concurs pentru bloggeri în care ii provoacă să promoveze lectura, să dea motive pentru care citesc, să explice dacă rămân cu ceva din ele, să exemplifice lucrurile învăţate etc.

Eu citesc pentru că cititul e un lucru individual, nu îl poţi face în doi pentru simplul motiv că ceea ce citeşti nu se transmite în ambele suflete în mod egal sau identic. Citesc pentru că uneori sunt atât de sictirită de realitate încât am nevoie să deschid uşa aia spre altă lume (care uneori e mai crudă decât realitatea) şi mă bucur că pot să o închid la timp, să n-o mai deschid deloc sau, dimpotrivă, să lărgesc intrarea cât de mult vreau. Citesc pentru că îmi plac cuvintele la nebunie, pentru că ceea ce contează cel mai mult la o carte e stilul autorului, subiectele sunt de foarte puţine ori originale. Citesc pentru a-mi îmbogăţi vocabularul, pentru a gândi mai logic, pentru a înţelege mai bine sufletele oamenilor, pentru a mă exprima mai coerent, pentru a-mi îmbunătăţi memoria, pentru a dobândi o capacitate de analiză mai puternică, pentru că nu sunt bună pentru alte hobby-uri. Motive mai sunt, dacă mai stau să caut.

Ziceam ceva de un concurs: Uite ce aveţi de făcut:

1. Scrieţi un articol despre felul în care promovaţi lectura.
2. Promovaţi concursul printr-un banner spre Tamada.
3. Instigaţi lumea la discuţii pe subiectul dat.

Premiile:
* orice articol înscris în concurs primeşte o livrare gratuită pentru o comandă de pe Tamada
* aveţi 20 de comentarii la postul acesta? Alegeţi-vă premiul.
* timp de 7 săptămâni, în fiecare săptămâna, un juriu alege cel mai bun articol. Premiul – cărţi în valoare de 100 ron alese din librăria Tamada
* aveţi multe comentarii la postul despre lectură? Discuţia pare că nu se mai termina? Felicitări! Puteţi câştiga unul dintre cele 3 mari premii: în valoare de 500 ron, de 300 ron sau de 100 ron.

Baftă!