Amintiri din Budapesta

Au trecut si cele 4 zile de vacanta si, la fel ca de-obicei, m-am intors mai obosita decat am plecat. Am vrut sa scriu un singur rand despre aceasta excursie, si anume: „La Budapesta n-a fost asa cum m-am asteptat”. Insa nu vreau ca peste ani, cand uitarea se va instala pe ici pe colo in cotloanele memoriei sa nu mai gasesc pe nicaieri impresiile pe care mi le-a lasat capitala Ungariei.

N-a fost cum m-am asteptat pentru ca pe langa intamplari frumoase au avut loc si evenimente nedorite despre care o sa pastrez tacerea, dar mai ales o seara de Revelion chiar dezamagitoare. Am plecat din Timisoara pentru a vedea ceva deosebit, pentru a admira focuri de artificii impresionante, pentru a sarbatori cot la cot cu fratii unguri, insa am avut parte de o adunatura de tarani, de o scena galagioasa, de formatii ce cantau melodiile celebrilor Take That sau Beyonce, de petarde aruncate intre picioarele noastre si de artificii ieftine aruncate in aer de public. Miros de urina ce urca ametitor din gura metroului, oameni beti si murdari cu peruci colorate urlau peste tot, suflau intr-o corneta gigantica pentru a vesti venirea noului an. Un vacarm de nedescris de care nu stiam cum sa fugim mai repede. Insa ne tot consolam cu ideea ca n-am fost noi in locul in care trebuia. 🙂

De vazut am vazut o mare parte din oras, am ratat cateva obiective, dar asta e, o sa mai facem si alta excursie, poate candva la primavara cand o fi mai cald, ca acuma frigul ne-a cam taiat din elan.
Budapesta este un oras frumos cu o arhitectura deosebita si cu nenumarate puncte de atractie. Cu un sistem de transport in comun demn de invidia romanilor, am putut sa ne deplasam destul de repede dintr-un punct in altul, desi stateam la mama dracului in capat de oras. Despre cazare numai de bine. Am innoptat la un camin de studenti, intr-o camera foarte curata si calduroasa, dotata cu bucatarie si baie, cu apa calda si gaz la discretie. Magazine deschise la orice colt, chiar daca fusese Revelionul si apoi Anul Nou. Nota 10 la capitolul administratie.

Nu prea stiu ce sa va mai povestesc, asa ca o sa las pozele sa va vorbeasca in locul meu.
Bine v-am regasit.

Statuia libertatii

Eu cu statuia libertatii

Palatul regal vazut de la statuie

Undeva in curtea citadelei

Muntele Gellert

Kilometrul 0 (cu Super Andrea si verisoara mea)

In curtea Palatului Regal

Tot acolo dar cu Iubi 🙂

Un pom care mi-a placut mult

Bastionul Pescarilor (bine ca era iarna si pomii desfrunziti – se poate vedea in intregime)

Parlamentul (avem fooooarte multe poze cu cladirea asta, din toate unghiurile)

(cum ziceam mai sus) eu cu verisoara mea

Palatul Regal vazut de la Parlament

Bastionul Pescarilor vazut de la Parlament

House of Terror

Piata Eroilor

Cele trei

Vajdahunyad (Super Andrea zicea ca arata ca un castel din povesti 🙂 )

Basilica Sf.Stefan vazuta din spate

Aceeasi basilica vazuta din fata

Cupola ei

In interior

Muuult mai multe poze (fix 242 in albumul de pe Picasa). Merita. 🙂