Timisoara by night

In nici un an n-am mai vazut Timisoara atat de luminata de sarbatori ca anul asta. Si pentru ca eu ma bucur ca au imbracat-o asa frumos, am pornit acum vreo doua seri la imortalizat privelistea. La brat cu Iubi, de gat cu aparatul de fotografiat, pe un frig ce aproape mi-a lipit aratatorul de butonul aparatului de fotografiat am facut traseul urmator:

Punctele cardinale
La un moment dat, fantana asta era unul dintre locurile mele preferate. Insa a avut o perioada de degradare ce s-a intins pe cativa ani, cand nici n-am vrut sa o vad la fata. Aspectul comunist, aerul de delasare pe care il lasa in jurul ei, ma facea sa trec nepasatoare pe langa ea. Acum, de cand au albastrit-o, de cand i-au reinnoit rochita, iarasi mi-e drag de ea (am uitat sa pun poza aseara ) I -au pus si perdelute si au facut din ea o frumusete.

Piata Victoriei (sau centru) e o explozie de luminite, care n-au nici o logica si parerea mea subiectiva e ca puteau sa isi dea mai mult silinta pentru a iesi ceva mai frumos. Totusi, cu toate neajunsurile, ma bucur ca au facut si atat. Amestecul de culori si lipsa de simetrie deranjeaza putin ochiul. Au pus si niste casute de unde se pot cumpara diverse chestii de sezon si bineinteles mancare.


Fantana pestilor au incununat-o cu ceva ce seamana cu chestia aia pe care o poarta Papa pe cap. ;))

Opera este flancata de insusi Mos Craciun si Omul de Zapada, amandoi cu cate un brad rosu langa ei. Daca ar fi fost vreo armonizare de culori care sa fie in ton cu restul Pietei, n-ar parea kitch-osi.

Ieslea si oile (vii) sunt tot acolo unde au fost si anul trecut. Multi zic ca sunt chinuite. Acuma, eu nu sunt de aceeasi parere, ca ce fac acolo, ar face si in ieslea unui taran de la sat. Adica stau.

Pozele din Piata Libertatii nu mi-au iesit bine, asa ca n-am niciuna reprezentativa. Insa sunt si acolo pomi impodobiti, trunchiuri pe care se incolacesc spirale de luminite, etc. Intr-o singura culoare: auriu.

Piata Unirii pare trista. Sobra si trista, nu pare sa fie inveselita de nimic. Ii lipsesc terasele si agitatia de asta-vara, acum locul lor e in Piata Victoriei.

Cladirea Prefecturii are si ea o hainuta mai bogata anul asta. In toti ceilalti ani, singurii care erau luminati, erau brazii din fata ei.

Pentru a pastra acelasi ton, podul Decebal e si el albastru cu auriu, mie parca imi place cel mai mult.

Daca n-ar fi stramb scheletul pe care au fost puse luminitele, fantana asta ar avea sanse sa fie atragatoare si nu hazlie.

Sensul giratoriu din Complexul Studentesc e imprejmuit cu aceleasi culori intalnite deja si in alte parti ale orasului.

Iar bulevardul Vasile Parvan, la fel ca multe altel bulevarde si cai principale, e protejat de perdelute de luminite aurii.

Astea sunt doar partile centrale pe care le-am vizitat eu, insa imi aduc aminte ca si zona Garii e cat de cat amenajata, si Piata Iosefin, poate si Piata Traian. Badea Cartan o avea si el ceva cu ce sa se laude, insa pe-acolo poate o sa ajung in alte zile.