Ce-ti poate vinde un copil? (I)

Dragalas de tot mi s-a parut blurb-ul lui Bloo in care povesteste despre primul ei job. Cum aveam si eu ceva asemanator prin drafturi (naiba mai stie pe unde) si cum m-as fi intins nepermis de mult intr-un comment la ea pe blog, am hotarat sa va spun tuturor despre primele mele joburi. Ca au fost mai multe pana sa ma angajez cu acte in regula.

Crizanteme cu 50 de bani

Intr-o toamna friguroasa, pe cand aveam vreo 5-6 ani, satula de jocul cu papusile si de alte copilarii m-am hotarat sa ma fac mare si sa devin vanzatoare. De flori. Mai exact de crizanteme pentru ca paleta era destul de larga in gradina din spatele blocului. Eu si cu o vecina, cu un an mai mare ca mine, (aceeasi care atunci cand ne jucam de-a doctorul mi-a bagat acul in burta) am purces la cules floricele. Am incropit niste buchetele ca vai de capul lor si ne-am plantat in fata blocului cu taraba. Pentru o imagine mai clara: o punga de nylon desfacuta pe lung, asezata pe trotuar, pe ea: 4-5 buchete de crizanteme aproape ofilite si langa ele o farfurioara pentru bani. Goala ca inca nu cumparase nimeni. O tanti ne-a certat ca am distrus florile, un mosulica ne-a cumparat doua. Am facut 50 de bani. Ne-am strans sandramalele si ne-am lasat de meserie.

Postere si bratari de ate

Etapa a doua a micilor mele afaceri s-a desfasurat in scoala generala. Cum va spuneam ieri, fana inraita Backstreet Boys cautam tot felul de modalitati sa fac rost de postere. Pe care oricum nu le lipeam pe pereti ca n-am avut voie, insa le tineam clasate in folii de plastic si ma uitam zilnic la ele. E si asta o forma de veneratie. Cand resursele mele au ajuns la sfarsit, cum ai mei nu prea ma mai sponsorizau, am avut solutia la indemana. Cumparam reviste si posterele ce nu-mi trebuiau le vindeam la scoala cu pretul revistei. Apoi mai primeam Bravo din Germania, mi-l luam si pe ala unguresc si aveam de unde sa vand. Si vindeam pe bani frumosi.
Apoi am descoperit mestesugul impletirii bratarilor de ate. Experta am devenit in putin timp, ate primeam de la mama mea, care era croitoreasa si avea de-alea mai groase pe niste culori de ameteam pe toata lumea. In V, in romb, in diagonala, cu gaura, cum vreti voi, imi ieseau adevarate piese de muzeu. Si le vindeam. Cu 6000 de lei bucata. Daca era mai groasa si pretul era mai mare. :)))
S-a terminat si cu posterele cand am inceput sa ma uit dupa baieti adevarati si nu dupa aia de la televizor.

Episodul II maine