Poze şi poveşti despre Băile Herculane

Acuma ca am rezolvat cu cazarea in Bucuresti, mi-am luat si bilete de tren, am trimis mailuri la necunoscuti sa ii invit la plimbare, pot sa sed linistita si sa va povestesc despre weekendul trecut, petrecut la Herculane. Ca doar aveam o datorie.
Statiunea Herculane imi e foarte draga, atat de draga incat ii iert pe nesimtitii de conducatori ai sai care o lasa sa putrezeasca in lumina soarelui fara sa miste un degetel pentru reabilitarea ei. Am fost de multe ori acolo, ba cu autocarul, ba cu masina, ba cu trenul, am stat fie la hotel, fie cu cortul, fie sub tenta, insotita ori de colegii de clasa a IV-a, ori de cei de-a X-a, ori de cei de servici, ori de familie, ori de verisori, ori de iubitul meu. Ati numarat de cate ori am fost ? Va zic eu : o data intr-a IV-a, apoi intr-a VI-a cu familia, apoi intr-a IX-a cu verisorii mei, intr-a X-a tot cu ei, si inca o data cu colegii de clasa, anul trecut cu colegii de lucru si anul asta cu Iubi si familia lui aflata acolo la tratament.
Imi pare insa rau si chiar sunt trista cand ma gandesc cat de bogata e statiunea in zacaminte turistice, pe care nu le exploateaza nimeni si nu slefuieste nimeni bijuteria care e acoperita de rugina. Apele termale de acolo sunt mana cereasca si ar putea scoate la bani din niste spa-uri moderne cum nici in Franta nu se gasesc. Insa cine sa le faca ? Romanii ? Aiurea…
As vrea sa va spun mai multe, insa n-as face decat sa ma plang, sa o deplang si sa imi pun intrebari la care nu mi se va raspunde prea curand. O sa las pozele sa vorbeasca si va rog, uitati-va atent, nu dati vina pe statiune, ponegriti-i pe edili.

Cerna, cea frumos curgatoare si podul ei ruginit

Majestatea sa, muntele, Cerna si cladirile derapanate care ii strajuiesc

Din nou muntele. Stiati ca numai in Muntii Cernei creste Pinul Negru?

O statuie in varf de cladire

Sequoia Gigantea

Cladire paraginita no. 1

Aceeasi cladire paraginita din alt unghi

Tot cea de mai sus, la fel de paraginita

Cladire paraginita no.2

Hotel Decebal – lucrari incepute in 2003, data de predare septembrie 2008

Cladire paraginita no.3

Uite-l si pe Hercules

Veteranul Hotel Roman, n-a mai ramas nici numele de el

“Mastodontul” Dacia

Gemenele Afrodita si Minerva

O piatra primitoare si zambitoare

Un peste gigantic rujat

Strandul “7 izvoare” – s-a imbogatit cu 2 bazine mai mici,

dar cel mare arata induiosator de urat