Din lumea celor care nu salută

Inca nu pot sa ma decid daca tine de nesimtire sau de alte sentimente necunoscute mie. Am stat pe ganduri pana le-am indoit si tot n-am ajuns sa pricep de ce unii oameni nu ii saluta pe altii. Nu pe oricare altii, ci pe cei cu care au intrat la un moment dat in contact direct. Pe cei cu care au schimbat mai mult de 5 propozitii in toata viata lor. Nu inteleg pentru ca eu nu sunt asa, eu salut si necunoscutii de pe coridoarele CEC-ului si cateodata si pe cei cu care ma intalnesc cand ma duc la lucru (o babuta care isi plimba cainele).
La polul opus insa sunt cei cu care am iesit in oras, cei cu care am fost in aceeasi scoala sau altii cu care am fost in vacante.

  • Chiar aseara mi s-a intamplat sa ies pana la buticul din zona cu cainii de lesa si un prea dragut si simandicos tanar, care la un moment dat in tineretea mea m-a flatat cu cateva complimente incercand sa mi se strecoare intre picioare, s-a infatisat inaintea mea. Era insotit de un insipid caruia nu i-am acordat atentie si dupa ce m-a depistat, a intors capul inspre insotitor parand vizibil preocupat de dialog. Evident ca nu l-am tras de maneca, sunt totusi domnisoara, barbatii saluta primii.

  • Nu mai incolo de incidentul asta, adica la cam vreo 10m dau cu privirea de o tanara femeie care locuieste in spatele blocului meu. Dimineata de dimineata ma intalnesc cu ea, nu conteaza la ce ora ma hotarasc sa plec la munci, dansa isi plimba catelul. Nu ma saluta niciodata desi suntem numai noi 2 si patrupedul ei pe toata strada. Aseara insa, surpriza: m-a salutat si s-a si matait un pic la imblanitii mei. Sunt curioasa daca la urmatoarea intalnire ma invredniceste cu un „Ceau”.

  • Si ca tot m-am aprins acuma cu astia de nu saluta, sa va mai zic vreo doua. Prin liceu ma conversau eu de mama focului pe mIrc cu un tip din liceu cu vreo 2 ani mai mare ca mine. Extaziata la maxim ca ma baga in seama, abia astept sa ma duc la scoala sa il intalnesc pe coridoare. Ete na, am si pretentii. Nimic. Si asta s-a intamplat pe tot parcursul clasei a 10-a: conversatii pe internet si nici o vorbulita la scoala. Acum, desi ne intalnim destul de des prin oras, nu ma invredniceste nici cu o privire, desi stie cum ma cheama si cine sunt pentru ca avem cunoscuti comuni.

  • Alta ingamfata, ca altfel nu pot sa ii spun, e o tipa cu care am fost colega de scoala generala, tot asa, cam cu vreo 2 ani mai mare ca mine. Statea si atunci si inca mai sta cu mine in cartier. N-am interactionat decat foarte putin, dar ne intalneam destul de des prin cartier, pe la magazinul la care era vanzatoare si niciodata nu ma saluta din proprie initiativa, ba chiar isi ferea privirile. A fost insarcinata, n-am putut sa vad nici o urma de frumusete sau binevointa adusa pe chipul ei de binecuvantarea maternitatii, si pentru mine toate gravidele sunt pure, aproape angelice.

Si ce ma deruteaza e ca nu le-am gresit cu nimic astora ca sa nu ma salute. Dar acum mi-am varsat veninul impotriva lor. Ia sa va aud si pe voi… stiu ca nu sunt singura cu problema asta.