Beţi ce vă dăm noi, nu ce vreţi voi

Duminica asta a fost una foarte placuta si foarte plina. Culturalizare la maxim. Dupa un Schimb de carti copios (despre care o sa aflati maine) a urmat o piesa de teatru (despre care o sa aflati poimaine). Ei la piesa asta de teatru mie mi-a placut, insa una dintre prietenele cu care am fost, mai exact Super Andrea, n-a avut o seara prea pe gustul ei. Nu i-a placut nici one woman show-ul la care am carat-o si cu atat mai putin i-a placut sa plateasca prea mult pe o apa plata.


Sa va explic: piesa pe care am servit-o s-a jucat intr-un spatiu mai nonconformist si anume un foarte faimos club de fite din urbea mea: The Note. Frumos amenajat, lume putina, la fel de putin fum, toate bune pana vine chelnerul.
„Un Ice Tea, va rog”
„N-avem. 🙂 ”
„Aaaam, o ciocolata calda.”
„N-avem 🙂 ”
„Atunci un Milk Shake de banane.”
„N-avem Milk Shake de nicicare.”
„ /:) Un grapini de mure?”
„Uhm… nu”
„Da’ CE aveeeeeti???”
Ma rog, insira asta toate bauturile alcoolice, pe care nu doream sa le gustam, asa ca dansa se rezuma la apa plata, eu la un cocktail non-alcoolic si cealalta prietena la o doza de cola.
Se termina piesa si vine nota de plata. Stupiza!!! Apa costa 7 lei si pe bon avea titulatura de Evian. Sa mori tu! Ne uitam la sticla, ne uitam la eticheta mototolita de pe masa si constatam ca Evianul era facut in Muntii Dognecei. Vine chelnerul zambaret si intrebam prostite care-i faza cu Evianul si cu apa de pe masa.

„Nu va certati cu mine, ca n-o sa castigati. Asa a ramas in computer de la concertul de ieri si nu s-a schimbat inca.”
„Da’ macar aveti Evian?”
„Nu”
„Si vi se pare normal sa platim ceva ce nici macar nu mai aveti, mai ales ca in meniu scrie clar 5 lei.”
„Aia e apa minerala”.


In fine, discutia a fost un pic mai lunga, cu vreo 3-4 liniute de dialog in plus, dar nici nu-mi mai amintesc, nici nu mai merita pomenit. Pozele vorbesc de la sine. Daca mergeti in The Note si nu aveti figuri in cap, inainte de a cumpara ceva, intrebati-l pe ala, ca din proprie initiativa nu-ti zice nici sa-l tai.