Pentru ei ma uit la film

Moartea lui Heath Ledger m-a facut sa ma gandesc la mai multe lucruri. Sa cuget la moarte, la ce vine dupa, daca vine ceva, la nedreptatea sortii si la stupiditatea alegerilor pe care le facem. Pe de alta parte mi-am inventariat actorii preferati, sa am si eu o idee dupa cine as suferi mai mult si cat de marcata as ramane in urma unei asemenea vesti. Sunt o droaie de barbati pentru care stau cu ochii lipiti de monitor sau de ecran (mic sau mare), numai sa mai sorb niste cuvintele de pe buzele lor (daca altceva nu pot), sa le vad miscarile si sa ma bucur de talentul lor.

Unul singur insa ma taraste in cinematografe sau ma face sa descarc toata filmografia de pe net sa il vad de cand era tanar si pana acum, cand nu e prea batran. Aista-i Johnny Depp. Pentru un mine, un actor complet, ma uit la filmele cu el, doar si numai pentru el, nu conteaza ce subiect au, nu conteaza cine mai joaca sau de cand e filmul. El e tot ce conteaza.

Altii, ma mai combina si cu infatisarea lor de masculi sexosi:

Brad Pitt – marturisesc ca pana la Legendele toamnei il uram, il detestam, nu voiam sa il vad. In ciuda tuturor filmelor bune pe care le-a facut pana la vremea respectiva. De atunci, nu mai ratez nimic, ba chiar le iau din urma.

Hugh Jackman – prima data vazut in Kate and Leopold, apoi in The Prestige si mai apoi in filmul pe care eu il consider cel mai plictisitor (poate pentru ca nu l-am inteles), The Fountain.

Leonardo di Caprio – Ho, nu sariti! Am trecut de faza Romeo & Julieta. Si eu, si el. Cred ca nu degeaba a fost nominalizat de vreo 2 ori la Oscar si tot nu degeaba il alege Scorsese sa ii joace personajele.

Rufus Sewell – mi se pare cel mai bun „villain” din cati am vazut eu. Joaca numai roluri de-astea de iti vine sa il strangi de gat, da’ e bun, ma. Mi-a placut cand era Agamemnon in Helen of Troy, Marke in Tristan si Isolda si in A Knight’s Tale cu regretatul Heath.

Mark Ruffalo – nu e sexy, da’ il are pe „vino-ncoa”. Multe filme are si el la activ, eu cred ca l-am intalnit in 13 going on 30. Mai apoi in Eternal Sunshine of a spotless mind, ah… si Just like heaven – dulce de tot.

Gael Garcia Bernal – Oh cat de bun ar fi domnisorul daca ar fi mai inaltut. ;;) Imi place de el de nu mai pot. Prima data: Dot the I – film super fain pe care il recomand, apoi in Sin noticias de Dios, unde mi se pare ca e the devil himself, nu mai stiu.

Pentru ca sunt sexy: , Luke Mably, Julian McMahon, etc.

Pentru ca sunt buni: Ralph Fiennes (in Wuthering Heights e si sexy), Anthony Hopkins, Morgan Freeman, si oh Doamne cati ar mai fi pe toate listele.

Nu pot, nu pot efectiv, sa nu ii amintesc si pe aia din cauza carora evit filmele in care joaca: Tom Cruise, Ben Stiller, Gene Hakman, si nu mai stiu acum, da’ mai is.

Astept completarile voastre pentru a-mi mari listele. 😀

LATER EDIT: Am uitat! Mea culpa, da’ luati-mi gatu’. Al Pacino si Robert de Niro si Jack Nicholson si Tom Hanks rule also. Am scris postu’ tarziu. E buna scuza? 😀