Femeia puternica

Pornind de la un comment pe care l-am facut pe blogul lui Marcus, imi voi continua aici parerea despre femeile puternice.
Ce inseamna de fapt o femeie puternica? Una care e imbracata tot timpul impecabil, la costum si cu freza aranjata in asa fel incat nici un fir de par nu indrazneste sa fie rebel? Una care are in permanenta telefonul la ureche, cheile de la masina la indemana, o geanta diplomat din cea mai fina piele? Una care are toata viata planificata, care trebuie sa isi consulte agenda de fiecare data cand vorbeste cu cineva? Una care nu acorda nici propriei mame (ca prietene oricum n-are) mai mult de 5 minute la telefon? Una care se plimba prin toata Europa si poate si pe alte continente fara a se bucura de cladirile pe langa care trece, de parcurile pe care le traverseaza cu masina cu geamuri fumurii? Una care priveste copiii doar ca pe niste accesorii? Una care schimba partenerii de pat fara a simti nici cea mai mica pierdere? Una care practica sexul ca sport de intretinere a tenului, si orgasmul (daca il are) ca pe exercitii pentru muschii vaginali?
Femeia puternica in ochii mei arata asa: da, o femeie care stie ce vrea, dar care nu calca totul in picioare pentru a obtine ce vrea. Care nici macar nu isi doreste ceva ce ar necesita asta. Care nu se lasa vrajita de orice frumos care apare cu texte din filmele americane, care nu pica la orice plimbare cu un Mertan sau BMW lucios. Care nu se culca cu un tip pentru ca n-are altceva mai bun de facut, sau pentru ca nu si-a mai tras-o demult si s-a plictisit sa se joace singura. O femeie puternica e aceea care isi alege meseria in functie de placerea pe care i-o aduce, nu pentru satisfactia materiala. Care isi petrece timpul cu prietenele de cate ori poate, careia ii place natura si care se bucura de verdeata cat mai mult. Care isi ia timp sa observe oamenii pe strada, care isi asculta prietenii si care iubeste sincer. Care in loc sa mearga la o conferinta, inchide toate aparaturile hi-tech si citeste o carte numai pentru sufletul ei. Care asculta versurile melodiilor care ii plac fara a le asculta doar pentru ca sunt trendy. Care se rasfata din cand in cand cu cate o inghetata mare, plina de ciocolata fara sa se gandeasca ca se depunde fix pe abdomenul ei plat la care a muncit de s-a spetit la sala, in timp ce facea teleconferinta cu echipa din capitala.
Femeia puternica e cea care are un copil, care isi dedica timpul familiei si care ii da o educatie pentru ca prin munca ei copilul sa schimbe lumea. Femeia puternica se marita si e aproape de sotul ei in orice moment alt zilei si impreuna formeaza un intreg in care nu mai are voie nimeni sa intre. Femeia puternica plange si isi recunoaste infrangerea, apoi se ridica si merge mai departe. Femeia puternica pretuieste viata la tara si iubeste animalele. Vorbeste cu vanzatorul din piata si isi saluta vecinii.
Femeia puternica e puternica pentru ca are suflet. Cealalta e doar o feminista ahtiata dupa putere care vrea sa ii subjuge pe barbati pentru a le demonstra ca e mai tare ca ei. Si are impresia ca reuseste pentru ca inspira teama. De fapt nu stie ca barbatii sunt mult mai sensibili si mai usor de manevrat decat prin tertipurile astea.
Pentru toate femeile cu adevarat puternice: RESPECT!