Lac de munte

Sa va luati si haine groase ca acolo e munte si e mai racoare. Si bocanci care aveti… ca urcam un pic si prin padure… Ei, in sfarsit am ajuns unde trebuia. Am ajuns la destinatie. Acolo unde tanjeam de mul timp sa ajung: in munti.
Muntii astia sunt in Austria, chiar in centrul ei si ascund multe lacuri adanci, mai mici, mai mari, mai lungi, mai inguste, mai rotunde, toate mai cumva decat celelate. Eu am vazut doua dintre ele: Hallstattersee si Traunsee. Traunsee e mai lung si aduce mai mult a mare… sunt multe ambarcatiuni si panze care navigheaza in vant. E mai mult zgomot si poate mai multa distractie. La Hallstattersee, acolo unde am fost eu e mai linistit, o statiune mai mica si mai pentru mosi si babe, asa ca mine. Am uitat sa mentionez la inceputul acestui mini jurnal de calatorie ca nu m-am distrat in vacanta asta. N-am ras cu pofta, n-am dansat si nu m-am imbatat. N-am jucat jocuri si n-am spus bancuri pana nu mai aveam chef sa rad. Mi-au lipsit mult prietenele mele si sunt convinsa ca daca ele erau cu mine, aceasta vacanta ar fi fost perfecta. Dar am vazut multe locuri care mi-au adus o altfel de placere. O incantare si o satisfactie la alt nivel. Si nu imi pare rau. Mai este timp pentru de toate si sper sa ne mai facem si alte vacante impreuna, la fel ca si anul trecut in Croatia.
Intorcandu-ne la lacul nostru, ne stabilim in Obertraun. Un satuc as putea zice, desi multe orase din Romania nu au case ca alea de acolo. Oriunde te uiti privirea se izbeste de stanci, de paduri si de verdeata. Lacul sclipeste in lumina soarelui si apa lui e rece ca gheata. Din pacate am prins numai 3 zile cu soare dintre care una am petrecut-o la Salzburg. Si la Viena a fost putin soare, in a doua jumatate a zilei, in rest a plouat. Dar nu ne-am plictisit, am vizitat vreo 3 pesteri, un muzeu de automobile si in ultima zi am fost la cumparaturi. Despre Obertraun va mai spun ca are multe de oferit si desi e asa mic stie sa faca turism. In imprejurimile lui se afla o multime de locuri care merita sa le vezi. Salina de la Hallstatt care scria undeva ca e cea mai veche din lume, din pacate n-am apucat sa o vizitez. Am ajuns prea tarziu si ni se parea cam scumpa intrarea. Dar poate ar fi meritat. Va las sa va bucurati de poze si maine va povestesc despre Mozart.
PS. Mai multe poze aici (si in costum de baie 😛 )