Manute

Ati stat vreodata sa urmariti mainile celor din jurul vostru? Felul cum arata si cum se misca? Ce poveste vi-au spus despre posesorul lor si ce impresie v-au lasat? Mainile curate, degetele lungi, manichiura ingrijita pe mine m-au fascinat intotdeauna.
Cand eram mica am invatat sa impletesc bratari din ate de la o fosta colega de gimnaziu, cea mai buna prietena a mea pe atunci. Avea maini frumoase si un stil aparte de a-si misca falangele. Le urmaream cum se jucau cu firul, cum se incolaceau dupa el si cum il intorceau pe sub alte ate pentru a da nastere buclei. Policarul mainii drepte ii dadea drumul atei pentru ca degetul din mijloc al mainii stangi sa il prinda si sa il infasoare in model.
Si verisoara mea are niste degete fine pe care imi place sa le urmaresc. Pe ele le-am observat in timp ce scria la calculator, cand isi prindea coada in fata oglinzii, cand se machia (tinea pensulita doar cu aratatorul si cu degetul mare) si cand desena. Degetele ei nu sunt prea lungi, dar sunt foarte feminine.
Imi amintesc de degetele lui David Copperfield, lungi, drepte si subtiri. Am intalnit si eu barbati cu asemenea degete si ma gandeam fascinata cum trebuie sa se simta femeia mangaiata de mainilea alea. Cum se unduie pe curburile corpului ei, cum prind, cum apuca, cum maseaza si cum alinta nurii amantei. Hm…numai cand ma gandesc…
Manichiura este un aspect important in subiectul tratat aici. O femeie cu unghii lungi, de preferinta nu false, date cu oja de o culoare decenta e mult mai sexy si lasa o parere mult mai buna in urma ei, decat una care fie isi roade unghiile, fie si le taie pana in carne, fie si le lasa exagerat de lungi. Chiar daca sunt scurte si lacuite cu oja incolora pot fi sexy pentru ca sunt curate.
Ce nu imi place sa vad, deloc, e o mana de barbat cu manichiura facuta. Unghii barbatesti lacuite si ingrijite de parca ar apartine femeilor nu sunt pe gustul meu. Un barbat isi taie unghiile, si le pileste, dar atat. Nu si le roade, nu se duce la cosmetica si nu le da cu lac incolor. Câh…
Mainile comunica prin gesturi fine ceea ce cuvintele nu pot reda.