Solutia optima

Ce faci cu un porumbel care nu se lasa prins pentru a fi eliberat? Il otravesti!!! Simplu.
De ce sa te chinui sa il prinzi cu vreo plasa, de ce sa pierzi timpul sa il ademenesti cu mancare si cu o cutie pe post de capcana? De ce sa suporti excrementele care se preling pe perete , de ce sa cureti mizeria pe care o lasa de fiecare data cand isi ia masa?
Va spun eu de ce: pentru ca e o vietate, un suflet care n-a gresit cu nimic decat ca a intrat unde nu trebuia si ii e prea teama sa lase oamenii sa se apropie de el, nestiind ca unii dintre ei vor sa il ajute.
Unii, ca altii au luat inteligenta decizie de a scapa de el prin otravire.
Povestea este urmatoarea: un porumbel dragut de tot a intrat cam acum o luna si un un pic in cladirea de birouri in care lucrez. S-a refugiat sub cupola cladirii care e de sticla si se amageste in fiecare zi cand vede lumina soarelui si albastrul cerului. Ii punem de mancare, ii dam apa si vine azi inumanul de administrator sa ne anunte cu o falca in cer si cu una in pamant ca a otravit porumbelul si sa nu mai facem mizerie cu boabele ce i le lasam acolo. Stupefactie si tristete. Cand colegele mele ii spun ca cleanta de la baie trebuie schimbata, a ridicat din umeri si a mormait ceva ininteligibil si a plecat.